Kisah Misteri | Berjumpa Nenek Kebayan

Mase tu tahun 1999, Anish darjah 3, cuti skolah akhir tahun yang panjang, so umi abah hantar balik kampung Kelantan tolong atuk nenek ape yang patut, balik dengan pakcik saudara dua orang.

Perjalanan dari KL ke Kelantan agak 8 jam macam tu lah, pakcikpakcik Anish ni pulak gemar drive malamalam..
Ktorang memang lalu jalan nak ke timur, Karak highway, tapi… lepas Karak tu bukan ikut jalan masuk ke kiri macam dalam movie Karak tu (Bentong), disitulah bermulanye kisah seram Karak, Laluan Puaka ! hehe. Tapi ktorang ikut jalan ke kanan menuju ke pantai timur..

Jelmaan Pakcik Misteri Di HTAR

Permohonan Kamariah untuk murtad ditolak

Takziah buat arwah Dr.Lo’lo

Seronok balik kampung malamalam, tenang je sejukkk, kereta tak banyak pulak tu, Anish pun layan tidur je.. hehe.
Then bila dah sampai dekat Gua Musang Anish terjaga dari tidur, ingatkan bila dah bangun dah sampai kampung, tapi terjaga dekat Gua Musang kebetulan hujan renyairenyai.. bila terjaga tu Anish tanyelah pakcik “Ayah Su, agakagak kita sampai pukul berrraaa…” (berapa) tetiba mata Anish terjeling sebelah kiri luar kereta ternampak sorang nenek tua bongkok dan bertongkat lambailambai macam nak tumpang kereta ktorang.. Omg ! time tu jantung berdegupdegup kencanggg.. Anish ingatkan time tu Anish sorang je yang nampak ‘nenek kebayan’ tu, pakcikpakcik Anish pun nampak juge, time ‘benda’ tu melambailambai kat ktorang pakcik Anish pun speed kereta n lalu kat lane sbelah kanan takut ‘benda’ tu tumpang dengan ktorang skali. nasib baik tade kereta kat sbelah kanan tu.. huhu.

So perjalanan ktorang dari Gua Musang tu sangat berjagajaga, takut terserempak lagi dengan ‘benda’ bukanbukan..
Dari Gua Musang tu lambat lagi nak sampai ke kampung ktorang, Anish dah tak boleh sambung tidur sebab banyak berfikir pasal nenek tu.. yelah, malamalam 3/4 pagi sape lah nak kuar rumah, dah lah tengahtengah hutan, gelap lagilagi orang tua.. aish, macam tak logik je nenek tu, kalau yea pun nak keluar g pekan ke, esok pagi kan boleh pergi, pastu dah tahu hujan standby lah payung ke surat khabar ke. macamacam persoalan yang timbul…

“Sape nenek tu haa ???”
“Malamalam macam ni nenek tu nak pergi mane, kan hujan.. ???”
“Ish, takan han han hannntu kut ?!

Penyumbang cerita ini – Anishaway

Sekiranya anda mempunyai pengalaman aneh, Belalang harap anda sudi kongsikannya bersama Belalang. Tinggalkan link atau cerita anda itu di sini

Incoming search terms:

  • yhs-004 (44)
  • misteri gua musang (43)
  • kisah misteri di malaysia (38)
  • cerita hantu malaysia (25)
  • misteri jalan gua musang (23)
  • kisah seram jalan gua musang (11)
  • cerita hantu malaysia 2011 (10)
  • cerita misteri malaysia (10)
  • kisah nenek kebayan (10)
  • kisah seram nenek kebayan (8)

Yang Ini Juga Menarik Untuk Dibaca:

Make RM1,000 Every Month Working from Home
Pakej Sukses Usahawan Internet
Rahsia Pendapatan 30k Sebulan - Lombong Emas
Buat Duit Dengan Menulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Plugin from the creators ofBrindes Personalizados :: More at PlulzWordpress Plugins